2. Notícies
  4. Gran Premi de la República Txeca

Gran Premi de la República Txeca

El líder torna imparable

Els dies 2, 3 i 4 d'agost ha tingut lloc el Gran Premi de la República Txeca. Després de tres setmanes de descans, els pilots de l'equip Repsol Honda han disputat el desè partit de la temporada al mític circuit de Brno.

Durant la sessió d'entrenaments lliures de divendres els corredors van tenir el primer contacte amb l'asfalt i van aprofitar per configurar les seves motos. Marc Márquez va provar una varietat d'opcions en la seva Honda mentre que Stefan Bradl, va millorar el seu temps passant de la posició 22 al 14.

La sessió d'entrenaments del dissabte va estar protagonitzada per la pluja on Marc Márquez va aconseguir la pole position després de ser el primer en canviar la seva moto per sortir amb pneumàtics de sec i fer dues voltes imparables. Amb aquesta pole nombre 58º de la seva carrera Márquez iguala Mick Doohan. A l'altre costat del box, Stefan Bradel va aconseguir entrar a la Q1 aconseguint la 17a posició.

La cursa de diumenge es va retardar a causa de les condicions en mullat que presentaven algunes parts del circuit. Després de retardar la sortida i escurçar dues voltes, els pilots de Moto GP van iniciar una carrera en què Marc Márquez va ser el líder absolut, acabant amb un avantatge de més de dos segons. El vigent campió del món va trobar un ritme constant que el van portar directe al primer graó del podi, augmentant la seva avantatge en el campionat amb 210 punts, a 63 del segon classificat, Andrea Dovizioso. Stefan Bradl no va tenir un inici fàcil de carrera però va aconseguir avançar i acabar en 14è lloc aconseguint puntuar. El pilot alemany tornarà a córrer en la pròxima cita al GP d'Àustria amb la tornada de Jorge Lorenzo programada per tornar a Silverstone.

Després de finalitzar el GP de la República Txeca, Honda augmenta el seu avantatge en el Campionat de Constructors a 39 punts amb un total de 216 punts.

La propera cita tindrà lloc al Red Bull Ring els dies 9, 10 i 11 d'agost.